Пудинг од тиква (без глутен)

Пудинг од тиква (без глутен)

А сега вистинско есенско слатко.

Состојки:
2 чаши тиква исечкана на коцки, 3 до 4 лажици ориз

малку сол, 4 чаши вода, 4 лажици агар агар,

200 гр тофу, 1 лажица путер од лешник,

сок од 1 до 2 лимони, рендан лимон коцка,

печени бадеми.

Начин на подготовка:
Гответе тиква, јачмен слад, малку сол,

агар агар и четири чаши вода на тивок оган - околу 15 минути.

Потоа издробете го тофуто во оваа смеса и додадете го

путерот од лешник, а потоа сокот и кората од лимон.

Тргнете го од оган и сè преклопете во кремот, оставете

го да се излади и декорирајте со печени бадеми.